Spjald

Bork Vikingehavn slår portene op 12.-14. august

Oplev vikingehavnens dygtigste krigere kæmpe i dueller på markedspladsen. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum

Vikingerne på Bork Vikingehavn er i fuld gang med at gøre sig klar til årets store begivenhed: Bork Vikingemarked!

Der arbejdes med autentisk håndværk og alle vikinger øver deres kampfærdigheder. Skal du med til en weekend fyldt med kamp, gøgl og håndværk?

Gøglergruppen Ramashang sætter stemningen, når Bork Vikingehavn slår porten op. Velkommen til Bork Vikingemarked! Her kan du blandt andet prøve kræfter med bueskydning, bage fladbrød ved møllen og se med, når vikingerne kæmper på markedspladsen.

Krigerne kæmper

Oplev vikingehavnens dygtigste krigere kæmpe i dueller på markedspladsen. Se nøje efter på deres teknikker, der er baseret på historiske kilder om kampteknik og -taktik; for lige pludselig skal du måske selv i kamp! Prøv selv at holde et af vikingetidens våben eller øv dig i bueskydning.

Vikingetidens marked

De frivillige vikinger bruger mange år på at dygtiggøre sig inden for blandt andet plantefarvning, smedning, tinstøbning og smykkefremstilling. Gå rundt på markedet og lyt til alle lydene af tin, der bliver banket og tøj, der bliver vredet i vand. Spørg også endelig vikingerne ind til deres håndværk – de fortæller meget gerne om deres teknikker.

Oplev vikingernes heste 

Mød vikingerytteriet Kongsgaard til vikingemarkedet og se deres imponerende heste. De heste vikingerne ridder på er islandske heste – det tætteste vi kommer på vikingernes egne heste. Så når vikingerytteriet rider afsted er det næsten som at se, hvordan vikingerne og deres heste så ud når de red i kamp. Rytteriet lader de smukke, kraftfulde dyr gå i fantasifulde formationer, så hestenes specielle gangarter kommer til deres ret. 

Få en bid af vikingetiden

Café Kølsvinet på Bork Vikingehavn er inspireret af vikingernes mad. Sæt jer til højbords i Vikingehallen eller slå jer ned i det fri og få en lækker madoplevelse inden jeres togt går videre rundt på havnen.

Praktisk information

Dato: Fredag, lørdag og søndag d. 12.-14. august. Alle dage kl. 10-17.

Adresse: Vikingevej 7, Sdr. Bork, 6893 Hemmet 

Entré: Voksne 150 kr. Børn 6-14 år: 50 kr. Børn 0-5 år: gratis.

Direkte billetlink

Det anbefales at købe billetter online inden besøget: 

https://levendehistorie.billetexpressen.dk/#/program/bork-vikingemarked-bork-wikingermarkt/1c60f16a-6411-468e-89ad-d6db44f30591

Kommentarer