Kultur

Foredrag om RAF og Ringkøbing bilernes by

Foto: Ringkøbing Bibliotek

Ringkøbing Lokalarkiv er klar med endnu en udgave af Erindringscafé; denne gang ved Svend Dybdahl på Ringkøbing Rådhushal tirsdag den 15. november klokken 14.30.

I Ringkøbing står RAF for Ringkjøbing Automobil Forretning, der lå på Herningvej 46. Svend Dybdahl vil fortælle om firmaet, der blev den største Opel-forhandler i Vestjylland med afdelinger fra Limfjorden til grænsen med navnet Vest Biler.

Vestjysk Automobillager i Varde, ville i 1939 oprette en filial i Ringkøbing, men Jens Kjeldsen der på daværende tidspunkt var sælger i firmaet købte den istedet, og sammen med C. A. Foverskov drev han den frem til 1956, hvor Carl Jensen overtog virksomheden. Ved samme lejlighed tog virksomheden navneforandring til Ringkjøbing Automobil Forretning. Han udvidede gradvist firmaet, men efter nogle år tog hans sønner Finn og Svend over. Finn med administration og Svend med salg. 

I 20 år var Svend Dybdahl formand for lokalforeningen af bilforhandlere, og det var i den tid, Ringkøbing blev Bilernes By og folk valfartede til, når alle bilforhandlerne holdt åbent hus om foråret og i september, når de nye modeller blev præsenteret. 

Kom til en hyggelig eftermiddag med fortælling og hyggesnak over kaffen 

Erindringscaféerne er i samarbejde med Ringkøbing Lokalarkiv 

Bestil billet på riskbib.dk eller på telefon 99 74 26 00

Kommentarer