Spjald

Kom til temadag om sundhed på arbejdspladsen

I tæt samarbejde med lokale virksomheder, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, fagforeninger og det kommunale jobprojekt Langtidsrask, arrangerer Sundhedscenter Vest konference om sundhed på arbejdspladsen. Foto: Colourbox

I samarbejde med bl.a. lokale virksomheder, fagforeninger og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd arrangerer Sundhedscenter Vest temadag med fokus på rygning og motion

Hvordan reagerer medarbejderne, hvis man som virksomhed f.eks. indfører rygeforbud? Siger de “Tak, det var på tide”? Eller siger de op og søger mod andre arbejdspladser?

Dét dilemma stod bl.a. VM Tarm med, da administrerende direktør, Holger Ross Lauritzen, egentlig gerne ville sikre en bedre sundhed og trivsel på arbejdspladsen, og bl.a. inspireret af Sundhedscenter Vests Stop rygning-kampagne overvejede at indføre et rygeforbud på virksomheden.

– Ligesom mange andre danske virksomheder har vi i forvejen udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft nok til at nå alt i ordrebogen, så vi var ganske enkelt nervøse for, at et rygeforbud ville sende vores medarbejdere i armene på nogle af de mange andre virksomheder i området, fortæller Holger Ross Lauritzen og tilføjer:

Derfor kontaktede han Sundhedscenter Vest for at få sparring og med ideen til en konference om sundhed på arbejdspladsen.

I tæt samarbejde med VM Tarm, en lang række andre lokale virksomheder, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, fagforeninger og det kommunale jobprojekt Langtidsrask, har Sundhedscenter Vest derfor nu stablet en konference om sundhed på arbejdspladsen på benene.

Færre sygedage, større trivsel

– Konferencen er målrettet ejere, ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og andre nøglepersoner i virksomheder i hele Ringkøbing-Skjern Kommune, og med en bred vifte af initiativtagere og arrangører, der kommer fra erhvervslivet såvel som fra kommunen, erhvervsrådet og fagforeningerne er der lagt op til en spændende og relevant eftermiddag, fortæller Trine Bloch Burmølle, udviklingskonsulent i Sundhedscenter Vest.

– Vi ved, at sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen giver færre sygedage, større trivsel og øget effektivitet, tilføjer hun og peger på, at sundhedsfremmende initiativer på arbejdspladsen smitter og skaber fællesskab:

– Det kan være noget så simpelt som at man får en slags bonus for at cykle på arbejde, fortæller hun.

Dét gør medarbejderne f.eks. på VM Tarm, hvor Holger Ross Lauritzen allerede kan gøre en slags status over de sundhedsfremmende tiltag på virksomheden:

– Mit fokus på sundhed startede som et idealistisk forsøg på at begrænse rygning blandt unge. I dag er det et afgørende parameter i forhold til rekruttering – vores medarbejdere er stolte af vores arbejde med sundhed, siger han.

Fælles fodslaw

Konferencen finder sted tirsdag d. 8. november kl. 13-16.30 i Auditoriet, UCRS, Skolebyen 18 i Skjern. Indholdet på konferencen vil veksle mellem inspiration, cases og dialog, og hensigten er både at sætte fokus på, hvad man kan gøre, men også hvilke dilemmaer, der kan være i at arbejde med sundhed på arbejdspladsen.

– Vi har valgt at sætte fokus på rygning og motion, dels fordi det er væsentlige faktorer i forhold til sundhed, men også fordi det er noget af det, som er forholdsvis let at gå til for arbejdspladserne – og som nogle af vores lokale virksomheder allerede har gode erfaringer med, siger Trine Bloch Burmølle og tilføjer:

– Vi forventer ikke, at virksomhederne nødvendigvis vil gå hjem og sætte alle de samme sundhedsflagskibe i søen, men måske kan der være fælles fodslaw i forhold til at sætte fokus på et eller flere emner inden for sundhed. Og så har vi inviteret UCRS med i paneldebatten for at få et lidt mere langsigtet synspunkt frem i forhold til, hvor stor betydning det har for de unge, hvilken adfærd og kultur, de kommer ud til på deres første lære- eller arbejdsplads.

På konferencens program er:

  • Velkomst ved borgmester Hans Østergaard
  • Generelt om sundhed på arbejdspladsen v/Steen Larsen, repræsentant i Dansk Industri Midt-Vest Byggeri og Direktør for Landia
  • Indsatser på arbejdspladsen vedr. rygning v/Helle Vestergaard Ibsen, Kræftens Bekæmpelse
  • Case om sundhed på arbejdspladsen v/Holger Lauritsen, VM Tarm
  • Pause og refleksion
  • Motion i produktionen – hvorfor og hvordan v/Rikke Døssing, Dansk Firma Idræt
  • Paneldebat med Henning Brinck Hansen fra Dansk Metal, Lone Elkjær TR og AMR fra Arla, Holger Lauritsen fra VM Tarm, Hans Uhd Jakobsen fra UCRS, Steen Larsen fra DI
  • Afslutning og tak for i dag

Deltagelse i konferencen er gratis. Af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendig senest d. 1. november på rserhverv.nemtilmeld.dk/209

 

Kommentarer