Tarm

Konstitueret præst(er) i Tarm Pastorat

Christina Elisabeth Leinum. Privatfoto.

Efter Birgitte Nør Jahns afsked er det besluttet i første omgang, at den ledige stilling som sognepræst varetages ved en konstituering. Embedet varetages i august af Gitte Ishøy og fra 1. sept. bliver Christina Elisabeth Leinum konstitueret. 

Man har besluttet, at der skal ikke søges en ny fastansat sognepræst, før der er afgørende nyt om ny præstegård til erstatning for den, der brændte. 

Christina er nyuddannet præst, og skal derfor ordineres ved en gudstjeneste i Ribe Domkirke den 17. august kl. 18.00. Alle er velkomne til at deltage. Christina bliver efterfølgende indsat som sognepræst i Tarm Pastorat ved gudstjenesten den 4. sept. kl. 14 i Tarm Kirke og er i første omgang konstitueret for et halvt år.

Her er en hilsen fra Christina Elisabeth Leinum:

Det er en stor glæde for mig at få mulighed for at vikariere som sognepræst i Tarm pastorat.

Jeg er opvokset ved Bundsbæk Mølle og har gået mine barneskridt og leget på marker, enge og i skovene omkring Dejbjerg hede.

Tarm by kender jeg fra mine gode studieår på VGT og efterskolen Solgården. I Tarm by fik jeg også mit første kys af en ægte københavner, som senere skulle blive min ægtemand.

Efter at have fulgt ham til København og Sjælland i 30 år, flyttede vi i sommeren 2020 tilbage til min barndoms hjemegn, da han blev rektor på Det kristne gymnasium i Ringkøbing.

Jeg har i denne tid bl.a. færdiggjort mine teologiske studier og pastoralseminariet, og ser frem til at omsætte det lærte i livet i og omkring kirkerne i Tarm Pastorat.

Vi har 4 børn; 1 datter og 3 sønner + 4 ekstra “børn”; vores 2 svigerbørn, vores søns kæreste, og vores barnebarn Noah.

Jeg holder meget af børn og unge og nyder samværet med dem. I min fritid er jeg National Leder for Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem, dansk afdeling, en organisation der arbejder for forsoning mellem den kristne kirke og det jødiske folk og mellem det arabiske og det jødiske folk. Derudover holder jeg af at vandre i naturen, spille tennis og sætte blomster i vaser.

Jeg glæder mig til samarbejdet med ansatte, menighedsråd, menighed, byboer, og kultur og foreningslivet i og omkring Tarm Pastorat.

Kommentarer