Samfund

Naturkraft dannede ramme for Engineering Days for lokale skoleelever

Foto: Ringkøbing-Skjern Museum

Lokale skoleelever fik i sidste uge nye og sjove erfaringer med at arbejde opgaveorienteret via Engineeringprocessen på Naturkraft.

Adrenalinen pumper i kroppen, mens du suser afsted på din mountainbike. Pludselig forsvinder cyklen under dig. Du falder, og smerten indtager hurtigt kroppen. Men hvordan skal du komme ned af det snoede og bakkede landskab? Det skulle 150 lokale folkeskoleelever i 4.-6. klasse arbejde med, da de i sidste uge besøgte Naturkraft i forbindelse med Engineering Day. Eleverne skulle bygge et køretøj, der kunne køre tilskadekomne personer hurtigt og sikkert ned ad et bakket terræn, uden at køretøjet fik for meget fart på eller væltede. 

Eleverne arbejdede undersøgelsesbaseret med værktøjer fra den såkaldte fra Engineeringproces. På baggrund af en konkret problemstilling, skulle eleverne konstruere en prototype af selvbyggede køretøjer til at løse problemet med at fragte forslåede bamser ned ad bjerget I løbet af dagen testede eleverne prototypen og forbedrede den.

“I Engineeringprocessen handler det om at finde løsninger på en udfordring, og så se om man kan optimere den gennem tests. Det er fedt for eleverne at opleve, at der kan være flere løsninger. Der er en konstant analyse af, hvordan det går, og hvordan man kan gøre det bedre.” 

Siger Michael Solgaard, formidler i Naturkraft.

I forbindelse med Engineering Day var Naturkraft i samarbejde med RKSK Makerspace med til at dygtiggøre lærerne i Engineeringdidaktikken. Lærerne og Naturkraft skabte sammen opgaverne, som eleverne skulle igennem de tre dage.

Vidensbaseret formidlingscenter for børn og unge

Naturkraft er en turistattraktion til gavn for danske og udenlandske gæster. Men Naturkraft er også i meget høj grad et vidensbaseret formidlingscenter med fokus på læring og formidling til gavn for lokale børn og unge, bl.a. i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor er det helt i stedets ånd, at Naturkraft danner ramme for Engineering Days. 

“Vi arbejder på at gøre Naturkraft til et sted, hvor vi sammen kan lære af fortiden og blive klogere på, hvordan natur og mennesker kan fungere sammen i fremtiden. Det kræver ikke blot én løsning, men mange forskellige løsninger for at vi kommer i mål med at leve mere bæredygtigt. Derfor er Naturkraft den helt rigtige ramme for Engineering Days, og derfor giver det så meget mening at lokale børn og unge her bliver inspireret til at løse morgendagensudfordringer.”

Udtaler Mette Bjerrum Jensen, direktør for Naturkraft og Ringkøbing-Skjern Museum

Om Engineering Day

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. Engineering Day foregår i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus.

Følg os på: facebook, Instagram og på www.naturkraft.dk 

Kommentarer