Ringkøbing

Ny udstilling på Ringkøbing Museum: MIG OG MIN BY

Foto: Ringkøbing-Skjern Museum

Tag mor og far med på opdagelse i “Mig og min by” på Ringkøbing Museum. Her kan I kravle gennem kloakker, sælge pølser på torvet, gå på opdagelse i husene og meget mere! “Mig og min by” er en udstilling for børn og skabt af børn. 

Ingen by uden en borgmester – så fredag d. 14. oktober kommer borgmester Hans Østergaard og åbner udstillingen. 

Udstillingen er skabt sammen med børn i Ringkøbing-Skjern Kommune

Udstillingen “Mig og min by” er en vandreudstilling, og nu er den kommet til Ringkøbing. Her har børnehavebørn fra Vasegården i Ringkøbing hjulpet Ringkøbing-Skjern Museum med at finde de helt rigtige genstande, der skal udstilles. Alle kommunes børnehave- og indskolingsbørn har også haft mulighed for at hjælpe med at dekorere udstillingen med flotte tegninger af netop deres by!

For børn i alle aldre

Udstillingen er bygget op, så børn fra 4-6 år sammen med alle andre kan glæde sig til besøget! ”Mig og min by” lægger op til, at de voksne deler deres historier om ”dengang, jeg var barn”! Kravl gennem Ringkøbings kloakker og se, hvad arkæologerne har fundet under byens brosten. På torvet kan du servere pølser for bedstefar, eller bygge et urværk af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. I udstillingen kan man også møde de små skygninger. Skygninger er som små nisser, der låner og bruger alt det, vi ikke længere selv kan bruge. 

Om projektet

Projektet ”Mig og min by” er støttet af Nordea-fonden med Museum Vestsjælland og Kalundborg Museum som projektleder. Historien om Skygningerne, der findes i bogen om udstillingen, er skrevet og tegnet af Rasmus Bregnhøi. Udstillingen er bygget af Bureau Detours.

Praktiske informationer

Ringkøbing Museum er åben: Mandag – fredag kl. 11-16. Lørdag og helligdage kl. 10-14

Entré: 70 kr. Børn og unge under 18 år: gratis.

Kommentarer