Spjald

Ringkøbing-Skjern Kommune går med i March mod Ensomhed

Patrick Cakirli går 2.000 km igennem 81 danske kommuner for at sætte fokus på ensomhed. I weekenden kommer han til Ringkøbing-Skjern Kommune og inviterer alle til at følge med på March mod Ensomhed. Foto fra Facebooksiden March mod Ensomhed.

Ensomhed er en af de største helbredsudfordringer for folkesundheden i Danmark. Derfor bakker Ringkøbing-Skjern Kommune op om March mod Ensomhed. Du kan også være med, når marchen går gennem kommunen den 8.-10. oktober. 

 2.000 kilometer og ca. 2.500.000 millioner skridt gennem 81 kommuner og 5 regioner. Dét var i runde tal, hvad der ventede Patrick Cakirli, da han 8. august tog det første skridt i årets March mod Ensomhed. 

“Jeg må ikke gå, medmindre jeg har følgeskab – ellers skal jeg stå stille. På den måde bliver min vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed”, skriver Patrick Cakirli den 25. september i et opslag på Facebooksiden March mod Ensomhed. 

På Facebooksiden opfordrer Patrick Cakirli lokale borgere langs ruten til at gøre ham følgeskab på turen: 

“Det er gratis at deltage, og I bestemmer selv hvor og hvor langt I vil gå med. Så snør vandrestøvlerne, del det gode initiativ og lad os sammen gøre en forskel!”, skriver han. 

Fællesskab er et nøgleord

Siden 2017 har den nu 31-årige mand hvert år gået mod ensomhed. Når han den 8.-10. oktober går gennem Ringkøbing-Skjern Kommune med stop i Ringkøbing og Videbæk, vil det være i følgeskab med bl.a. borgmester Hans Østergaard på en lille del af ruten. 

– I Ringkøbing-Skjern Kommune har byrådet for nylig vedtaget en ny vision, der har fællesskab som et af nøgleordene. Vi ved, at fællesskab er vigtigt for vores trivsel og udvikling – som individer og som kommune. Derfor vil vi gerne støtte op om March mod Ensomhed, der netop er med til at understrege, at i fællesskab kan vi meget mere, siger borgmesteren. 

Også i FrivilligVest, der udover at koordinere den frivillige indsats i foreningslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune også er den lokale tovholder på March mod Ensomhed, er der opbakning til Patrick Cakirlis indsats mod ensomhed:

– Hatten af for Patrick Cakirli, der selv fandt en vej ud af sin ensomhed og nu går de mange ekstra skridt for at få andre ensomme med ud i fællesskabet – og for at fortælle alle os andre om problemet med ensomhed, siger Tove Kristensen, foreningskonsulent hos FrivilligVest. 

Hun tilføjer:

– Vi ved, at ensomhed præger alt for mange menneskers liv, men i vores daglige arbejde i FrivilligVest kan vi heldigvis også se, at det frivillige arbejde kan være med til at give livskvalitet og fællesskab for mange. Det glæder både for de frivillige og for dem, der rækker ud efter hjælp. 

Fællesspisning og foredrag

Hvordan Patrick Cakirli formåede at række ud efter hjælp, kan man høre, når han på søndag den 9. oktober når til Videbæk.

Her har FrivilligVest arrangeret fællesspisning for alle interesserede på Den Kristne Friskole kl. 18.00, og efter fællesspisningen vil Patrick Cakirli fortælle om March mod ensomhed. 

Billetter à 50 kr. reserveres på FrivilligVest’s hjemmeside https://frivilligvest.nemtilmeld.dk/ 

380.000 lever med ensomhed

Formålet med March mod Ensomhed er at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring, ligesom marchen hvert år samler penge ind til en organisation, der arbejder på at afhjælpe ensomhed. I år går de indsamlede penge til Recovery Bulls – en idræts- og aktivitetsbaseret nonprofitorganisation, som blandt andet forebygger og afhjælper ensomhed blandt mennesker i udsatte livspositioner.

Ifølge Region Midtjyllands forskningsenhed DEFACTUM føler mindst 380.000 danskere sig ensomme. Tallet kommer fra en undersøgelse som blev lavet før corona-nedlukningen, så det aktuelle tal kan være endnu større. Ifølge Sundhedsstyrelsen koster ensomhed samfundet over 8 milliarder kroner årligt.

“Jeg håber, at jeg kan være med til at nedbringe antallet af ensomme i Danmark og sætte fokus på problemet. Det er min drøm, at jeg med March mod Ensomhed kan bidrage til at skabe fællesskaber og give noget positivt til samfundet”, skriver Patrick Cakirli da også på Facebooksiden March mod Ensomhed.

March mod Ensomhed ’22 udføres i samarbejde med over 45 kommuner og frivilligcentre, organisationer og sponsorer.

Deltagelse er gratis, og man bestemmer selv, hvor man vil gå – og hvor langt man vil gå med. Man kan også støtte kampen mod ensomhed økonomisk. Se ruten, læs mere og tilmeld dig på March mod Ensomheds Facebook-side https://www.facebook.com/marchmodensomhed

Læs mere om Patrick Cakirli og om baggrunden for hans March mod Ensomhed på linket her: https://midspar.dk/mme/patrick-vandrer-2-000-kilometer-i-kampen-mod-sin-og-andres-ensomhed/

  

Kommentarer